Trainingen

Iedereen welkom

Als je weet dat jenos staat voor jong en oud sporten dan weet je dat iedereen aan bod komt, zowel jong, oud, meisje, jongen, recreanten, met beperking of competitie judoka's,

De training zijn aangepast aan leeftijdsgroep en niveau. Daar we over een ruime dojo (oefenzaal) met 3 volwaardige tatami (judo matten) beschikken kunnen we de groepen opsplitsen en begeleiden met meerder trainers.

Waarden en normen

Op de mat leren kinderen samenwerken en de regels, normen en waarden van de judosport. Respect, eerlijkheid, ernst, zelfbeheersing, bescheidenheid en moed staan centraal, waarden die in de maatschappij een belangrijke rol spelen. Onderzoek onderschrijft het positieve effect van de inzet van judo als middel in de ontwikkeling van een kind.

Doel

Judo is een veelzijdige sport waar controle over lichaam en geest centraal staan. De training leggen de nadruk op techniek, fysiek, coördinatie, flexibiliteit en explosiviteit.

Eens proberen?

Voor wie nog nooit judo heeft gedaan hebben we instaplessen in het begin van het seizoen. Deze instaplessen worden gegeven in september, men kan maximum acht maal kosteloos deelnemen (inclusief verzekering). Na deze instapperiode beperken de gratis lessen zich tot 4 trainingen. De instaplessen hoeft u niet speciaal vooraf aan te vragen. U kunt gewoon naar de Atlantahal komen en zich richten tot de aanwezige trainers met de vraag tot deelname aan de instaples. Uiteraard dient de beginnende judoka zich na deze instaplessen in te schrijven indien men verder het judo wil beoefenen.

Voor de deelname aan de instaplessen hoeft u niet per direct te investeren in een judopak. Een trainingspak volstaat al vragen we wel dat deze geen knopen of ritssluitingen zou bevatten en dit om elkaar niet te verwonden of de mat te beschadigen. Als volwaardig ingeschreven lid vragen we wel om in judogi (judopak) aan te treden. Deze zijn in de meeste sporthandels te vinden waarbij er reeds instapmodelletjes zijn van om en bij de 25€.

Kleuter Judo

Via onze kleuterjudo willen de kleuters kennis laten maken met vallen, rollen, duwen en trekken. Dit alles in een open, speelse en stoeiende manier. ‘Fun’ krijgen in het judospelletje is immers de basis van motivatie.

G-Judo

Voor álle mensen met een beperking hebben we aangepaste lessen. Sinds 2010 hebben we allerlei mensen structurele lessen mogen aanbieden. In de categorie G- judo vallen kinderen en volwassen met een beperking als: Down syndroom, psychiatrische aandoening(en), verstandelijk-, lichamelijk-, visueel-, auditief- of meervoudig meervoudige handicap. Indien u, of één van uw naasten, wil deelnemen aan de G-Judo dan vragen we om vóór aanvang met de trainers te overleggen. Het is immers van groot belang dat de trainer op de hoogte is van de individuele beperkingen van de judoka..

Wat is G-Judo?   Vele mensen denken dat mensen met een motorische en/of een verstandelijke beperking niet in staat zijn om een gevechtsport te leren. En toch is het perfect mogelijk om ook hen de kunst van het judo bij te brengen. Het G judo ontwikkelde zich uit het gewone judo maar werd op zodanige wijze aangepast dat de risico’s, die trouwens in alle sporten aanwezig zijn, tot een minimum werden herleid. Risicovolle technieken zijn dan ook verboden in het G judo;   

Waarom G judo?   G judo is een sport waarin meer dan in andere sporten respect voor de medemens en discipline centraal staan. Het is een evenwichtsspel begrenst door duidelijke regels. Regelmatig trainen verbeterd het evenwicht, coördinatie, kracht en fitheid. Het leren van nieuwe vaardigheden stimuleert het geheugen G judo staat naast al deze voordelen voor plezier en ontspanning op de mat, iets waar ook mensen met een motorische of een verstandelijke beperking recht op hebben