Wedstrijden

Judo als sport

Bij Jenos-Kwai-Hooglede besteden we naast het recreatieve de nodig aandacht aan competitie. Dit voor zowel beginnende judoka's of gevorderen.Bij deze besteden we zowel de aandacht aan het winnen of aan het verliezen.

Judo is sinds 1964 een olympische sport.

Voor wie

Wie een eerste kennis wil maken met de competitie kan dit onder de vorm van een randori training. (zie vijfkamp).

Voor de wat gevorderen zijn er op regelmatige tijdstippen provinciale competities waar we met zoveel mogelijk proberen aanwezig te zijn. Alle competities waar we aan deelnemen zijn te vinden op de kalender, voor deze competities is telkens begeleiding door één of meerdere coaches.

Talentvolle jongeren uit onze club krijgen extra begeleiding en krijgen de kans om nationale en internationale tornooien en stages mee te doen.

Vanaf welke leeftijd

U11: staat voor (under) onder 11 jaar wat wil zeggen het jaar dat de judoka 9 of 10 is of wordt. Competitie kan vanaf 5° KYU (gele gordel)

U13: staat voor (under) onder 13 jaar wat wil zeggen het jaar dat de judoka 11 of 12 is of wordt. Competitie kan vanaf 4° KYU (oranje gordel)

U15: staat voor (under) onder 15 jaar wat wil zeggen het jaar dat de judoka 13 of 14 is of wordt. Competitie kan vanaf 3° KYU (groene gordel)